GEOkids voor ouders, verzorgers en leerkrachten

GEOkids.eu is een educatieve website voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. De inhoud is heel breed en wordt zo veel mogelijk op een wijze samengesteld dat het voor kinderen zelf interessant is. De rode draad op deze website is natuureducatie, we willen kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en te ontdekken wat daar allemaal groeit en bloeit. En dat begint al bij de voordeur. We streven naar een website waarin voor alle kerndoelen van het basisonderwijs inhoud beschikbaar is en waarbij zo veel mogelijk relatie wordt gelegd met natuur en omgeving.  De informatie wordt onderverdeeld in ´verkennen´, ´onderzoeken´ en ´doorgeven´

Kerndoelen

 

Hoewel de website geschreven wordt voor kinderen, biedt de structuur ook houvast voor ouders, verzorgers en leerkrachten. De teksten moeten uitnodigen om in actie te komen, maar geven tevens houvast om samen te spelen of om activiteiten voor groepen te bedenken. Bijvoorbeeld voor als je met de klas op pad wilt gaan, of een kinderfeest organiseert. Bij sommige onderdelen bieden we werkbladen aan die kunnen worden gedownload.

Kinderen horen te leren van het buiten zijn, door middel van spel. Door te verkennen, te onderzoeken en te beschrijven komen ze in balans met hun omgeving en ontdekken hun plekje op deze wereld in hun eigen tempo. Deze website helpt daarbij, door de inhoud neutraal aan te bieden, zodat ze ontdekt kan worden wanneer de interesse ontstaat.

We werken samen met verschillende websites zoals natuurtafel.nl voor Antroposofisch leermateriaal en natuurconsulent.nl voor alles dat met natuurbeleving en balans te maken heeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*